30 Zář

Výsledky Stříbro dvojky 28.9.2013 + foto

Když ráno organizátoři nohejbalového turnaje přišli připravovat hřiště a teploměr po ránu klesnul pod bod mrazu, a tak měli obavy, zda se dostaví dostatečný počet družstev. Ale nepřijelo pouze družstvo z Lesné, tam jsou vždy tuhé zimy, a také team z Plzně. I tak se na kurtech Baníku Stříbro se sešla kvalitní konkurence osmi týmů. Nechyběl nikdo z hráčů, kteří usilovali o celkové vítězství v Tachov OPEN 2013. Týmy byly organizátory nasazeny do jedné skupiny, kde se družstva utkala systémem každý s každým. Na začátku turnaje ještě pořádně neskákaly míče a tak horký favorit turnaje, druholigová dvojice ze Slavoje Tachov (Karel Oktábec a Aleš Větrovský), dvakrát zaváhal a prohrál s dobře hrajícím týmem Bocca a vzápětí i s dvojicí reprezentující domácí Baník Stříbro. Potom se Tachov sice zlepšoval, ale na lepší než čtvrté místo už to nestačilo. Na třetím místě se umístila Bocca (Kučera, Rožnaj), která v posledním zápase nečekaně prohrála s Mnichovem 2:1 na sety a tak při rovnosti bodů o umístění na třetím až pátém místě rozhodovaly vzájemné zápasy. Na druhém místě skončili spolehlivě hrající Pavel Oktábec a Zdeněk Budek, kteří v rozhodujícím utkání prohráli s pozdějším vítězem turnaje Studánkou. Marcínek s Petrem Oktábcem, kteří hráli za Studánku, hrají spolu delší dobu a po celý turnaj neprohráli ani jeden zápas a po zásluze se stali vítězi turnaje. Celý turnaj řídili s přehledem delegovaní rozhodčí pánové Oktábec a Rožnaj.
Pavlovi Oktábcovi stačilo druhé místo k celkovému vítězství v seriálu Tachov OPEN, kde získal 125 bodů. Na druhém místě skončili se shodným počtem 110 bodů Marcínek a Petr Oktábec. Na čtvrtém místě skončil vítěz minulého ročníku Karel Oktábec, kterému chybělo 15 bodů na třetí místo.
Nejlepší hláška turnaje: Aleš Větrovský po tom co soupeř zahrál z těžké situace nechytatelný kraťas – „To je posranej okres“.

 

1. Studánka  (Marcínek, Oktábec Pe.) 14 b. (14:2)
2. Stříbro (Budek, Oktábec Pa.) 10 b. (11:4)
3. Bocca (Rožnaj, Kučera) 8 b. (10:6)
4. Tachov (Oktábec K., Větrovský) 8 b. (9:6)
5. Mnichov (Kotraba, Klauber) 8 b. (8:8)
6. Košťata (Košťál, Holman) 6 b. (6:8)
7. Matějové (Matějka J., Matějka P.) 2 b. (2:12)
8. Beruše (Beneš, Machačová) 0 b. (0:14)

1. místo - studánka 2. místo - stříbro3. místo - bocca047044046041042040038039037035036034

2 komentáře: „Výsledky Stříbro dvojky 28.9.2013 + foto

  1. Pěkný turnaj! Myslim ale, že neskákavé balony nebyly důvodem porážky Tachova od famozní Boccy 🙂 , která samozřejmě měla v Plánu turnaj vyhrát.. Ovšem sehraný tým Studánky není snad ani možné porazit. A po po prohře s nejlepším nohejbalistou Tachovska – Pavlem Oktábcem hrajícím se Zdeňkem Budkem ( největším překvapením turnaje ) už nebylo oč hrát.. Budem se těšit na příští měření sil a určitě se polepšíme 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *