10 Říj

Nohejbalisté Baníku ovládli superfinále

Nohejbalisté Baníku ovládli superfinále

Tachovský nohejbalový pohár zažil svůj vrchol v podobě Superfinále. V plánské aréně se v rámci finálových zápasů utkaly dva nejlepší týmy. Sezona 2023 tak již zná své mistry. Utkání bylo současně korunováno rekordní diváckou účastí.

Nohejbalisté Baníku Stříbro ovládli superfinále a po roční přestávce jsou mistry opět Nohejbalového poháru Tachovska. Hráči Stříbra opět vládnou tachovskému nohejbalu, když v sobotním nohejbalovém finále v plánské nohejbalové aréně porazili domácí tým 4:2.

Stejně jako loni se ve finále utkali SKP Planá a Baník Stříbro. Favoritem byli domácí borci, kteří v základní části nepoznali hořkost porážky. Ve finále, které se hraje pouze na jeden zápas, je to o pár detailech, jak se postaví obrana na smečaře ve trojkách a jak si s ní soupeř poradí, jak poskládat nejlépe dvojky, koho nasadit jako první dvojici. To byl úkol pro trenéry obou družstev, kterého se lépe zhostil hostující Richard Beneš. Do utkání nasadil mladíky z dorostu, které doplnil zkušený Milan Šichtanc a všichni mu důvěru oplatili spolehlivým výkonem. Domácím chyběl Lazorka a také se věnovali cateringu (mimochodem vynikající chilli con carne) a potom jim chybělo trochu soustředění na nohejbal. V utkání se možná už rozhodlo v prvním zápase. Planá reprezentovaná Kučerou a Rožnajem  snadno vyhrála první set poměrem 10:7. Druhý byl vyrovnanější a úspěšnější byli hosté, vyhráli v koncovce 10:9 a Ve třetím setu za stavu 9:9 Rožnaj poslal skákanou smeč do sítě a tím i Baník do vedení 1:0. Potom Baník v dalších zápasech zvítězil 2:0 a ujal se vedení 3:0. Naději SKP ještě zachovalo vítězství Kučera a Rožnaje 2:1, ale Šichtanc se Sobotkou získali potřebný čtvrtý bod vítězstvím 2:0 (10:5, 10:9) nad Klimentem a Luleyem. Utkání doprovázela i výborná kulisa, kterou vytvořili domácí i hostující fanoušci.

zápis SKP Planá – Baník Stříbro 2:4 (5:9)
Vývoj utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4
Sestava domácí: Kučera, Luley M., Kliment L., Rožnaj, Lazorka
Sestava hosté: Šichtanc, Beneš, Nozar D., Sobotka F., Sobotka L., Tolar O.

zápis Slavoj Chodová Planá – Lokomotiva Mariánské Lázně  4:2 (10:4)
V utkání o bronz nastoupila družstva Slavoje Chodová Planá a Lokomotivy Mariánské Lázně, které lépe zvládl Slavoj a po zásluze si odvezl do Chodovky  bronzové medaile. Hráči Slavoje překonali zklamání z téměř vyhraného semifinálového utkání ve Stříbře a podali soustředěný výkon a svého soupeře porazili 4:2.
Vývoj utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 4:2
Sestava domácí: Steiner, Rohlík, Ulmon, Šťastný, Hlinčík, Rolko
Sestava hosté: Kucharik, Matějka, Krůta, Filipčík, Luley P., Fait

Družstva, která se umístila na 5. až 7. místě si zahrála systémem každý s každým. Hrály se vždy pouze dva zápasy dvojic a jedna trojice. Nejlépe se hrála Pískovna 1977, která skončila na pátém místě, šestý byl SKP Tachov a na posledním místě sympatický nováček soutěže Diesel Mariánské Lázně.

zápis Pískovna 1977 – Diesel Mariánské Lázně 3:0 (6:0)
Vývoj utkání: 3:0
Sestava domácí: Klauber M., Klauber J., Linda, Urban, Krcho, Klinka
Sestava hosté: Kutička, Horník, Kalina, Kabelka, Knap

zápis SKP Tachov  – Diesel Mariánské Lázně 2:1 (4:2)
Vývoj utkání: 3:0
Sestava domácí: J. Toman, J. Toman, Dejdar, Tkadlec, Větrovský
Sestava hosté: Kutička, Horník, Kalina, Kabelka, Knap

zápis Pískovna 1977 – SKP Tachov 2:1 (4:2)
Vývoj utkání: 1:0, 1:1, 2:1
Sestava domácí: Klauber M., Klauber J., Linda, Urban, Krcho, Klinka
Sestava hosté: J. Toman, J. Toman, Dejdar, Tkadlec, Větrovský

Konečná tabulka

  1. Baník Stříbro
  2. SKP Planá
  3. Slavoj Chodová Planá
  4. Lokomotiva Mariánské Láznĕ
  5. Pískovna 1977
  6. SKP Tachov
  7. Diesel Mariánské Lázně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *