26 Pro

Vánoční turnaj v nohejbalu trojic – Tachov 2015

Hattrick se nepovedl.

Na Štěpána se v tachovské sportovní hale sešlo na tradičním turnaji 18 družstev. Na Tachovsku to byl v roce 2015 poslední turnaj a zároveň další turnaj již do nového ročníku Tachov OPEN 2016. Organizace se ujali Libor Větrovský a Karel Ulmon, kteří účastníky rozdělili do čtyř skupin.

Jedna skupina, kde hrálo pět družstev, byli registrovaní hráči a zbývající tři skupiny hráli hráči neregistrovaní, kteří byli rozděleni na dvě skupiny po pěti a jedné po čtyřech mužstvech. Skupiny příchozích hráli na tři dopady a registrovaní hráči na dva dopady.

Ze skupin amatérů postupovali do finálové skupiny pouze vítězové, Družstva umístěná na druhých místech hrála o čtvrté až šesté místo. Do finále z jednotlivých skupin postoupili Debakl, Honezovice a domácí Puštíci. Na druhých místech ve skupinách se umístili ToGaTo, Svojšín a Studánka. Vítěz minulého ročníku Pískovna nenavázal na loňské výkony a nepostoupil ani ze skupiny. Do Tachova si výbornou formu přivezli Honezovice a po zásluze zvítězili ve finálové skupině, když získali 5 bodů. Na druhém místě skončil Debakl, který v boji o stříbro porazil domácí Puštíky, kterým zůstaly bronzové medaile.

Pískovna zapíjela zklamání.
Pískovna zapíjela zklamání.

Ve skupině profesionálů přijeli získat třetí vítězství v řadě My tři. Ale hattrick se jim nepovedl. Sice skupinu vyhráli a postoupili ze skupiny z prvního místa, ale v play off v boji o postup do finále narazili na Impemu, se kterou prohráli již ve skupině. Nepsané nohejbalové pravidlo říká, že dvakrát se stejným soupeřem na turnaji neprohraješ. Ale v Tachově to neplatilo, Petr Luley se na turnaji potkal s výbornou formou a i podruhé favority porazili, tentokrát 2:1. V druhém semifinále porazil Razka team Skalnou také 2:1. My tři si trochu spravili chuť v boji o třetí místo, když porazili Skalnou 2:1. Finále nabídlo vyrovnaný souboj, ve kterém se utkali nejlepší smečaři turnaje Petr Luley s Karlem Oktábcem. Nejdříve měl navrch Luley, který vyhrál první set a vedl i ve druhém. Ale Razka se vzchopila a vyhrála druhý set a potom i rozhodující třetí.

Vítězný Razka team (zleva Kučera, Oktábec, Větrovský)
Vítězný Razka team (zleva Kučera, Oktábec, Větrovský)












Výsledky příchozí:

1. Honezovice (Hess, Staněk, Macura)
2. Debakl (Budek Z., Budek K, Krcho, Truc) .
3. Puštíci (Vozka, Kalabis, Tkadlec)
4. Svojšín (Holman, Melich, Dedek)
5. Studánka (Marcínek, Danková, Haník) 
6. ToGaTo (Tolar P., Gasczcyk, Tolar L.)

 

Výsledky registrovaní:
1. Razka team  (Oktábec K., Větrovský, Kučera)
2. Impema (P., I., M. Luley)
3. My tři (Rohlík, Sušánka, Hrubý)
4. Skalná (Ulmon, Šichtanc, Steiner)
5. Klimentov (D., L., V. Kliment)