13 Říj

Superfinále 2024

Superfinále nohejbalu nám přineslo napínavé zápasy, které byly plné emocí, skvělých výkonů a hlavně neuvěřitelného nasazení. Všechny týmy se prali o své místo v tabulce jako lvi a některé momenty by mohly klidně vstoupit do sportovních dějin. Pojďme si detailněji rozebrat každý zápas!

  • Utkání o 7. místo: SKP Tachov vs. Diesel Mariánské Lázně 4:2 (9:4)
    Toto utkání bylo perfektním příkladem toho, jak by se mělo bojovat o čest a slávu. SKP Tachov rozhodně nechtěl skončit poslední, a tak zapnul všechny své rezervy. Diesel Mariánské Lázně sice zpočátku držel krok, ale vypadalo to, že jim v druhé polovině zápasu definitivně došla nafta – asi nezamířili na čerpací stanici před utkáním! Tachovští hráči předvedli přesnou hru, zatímco Diesel musel bránit, jak jen mohl. Konečné skóre 9:4 jasně ukazuje, že SKP Tachov byl na tuto pozici připraven lépe. Tachov se tedy loučí s turnajem na 7. místě – rozhodně se ale nemusí stydět, předvedli skvělý výkon!
  • Utkání o 5. místo: Lokomotiva Mariánské Lázně vs. Pískovna 1977 2:4 (5:8) Souboj o páté místo měl všechny znaky taktické bitvy. Lokomotiva Mariánské Lázně vtrhla na hřiště jako správná lokomotiva, ale brzy narazila na nečekanou překážku v podobě týmu Pískovna 1977. A jak známe pískovny, umí pěkně zkomplikovat situaci. Přestože Lokomotiva měla několik solidních akcí, vypadalo to, že Pískovna si přivezla pár taktických triků z pracoviště a byla lepší jak v obraně, tak v útoku. Místy to vypadalo, že mají snad magický písek, který zpomaloval soupeře a umožňoval jim přesně mířit své údery. Konečné skóre 8:5 pro Pískovnu bylo zasloužené a 5. místo jim právem patří.

  • Utkání o 3. místo: Baník Stříbro jun. vs. Slavoj Chodová Planá 4:3 (8:7) Bronzový souboj mezi mladíky z Baníku Stříbro a zkušeným týmem Slavoje Chodová Planá přinesl nejvíce drama. Tento zápas byl tak napjatý, že by se snad dal přenášet na filmové plátno! Oba týmy předváděly skvělý nohejbal s údery, bloky a dlouhými výměnami, kdy nikdo nechtěl udělat chybu. Motivovaný Slavoj nasadil vše, co měl, ale mladíci z Baníku měli v sobě extra energii – možná nějaké tajné nohejbalové tréninkové metody nebo jen mládí v krvi. Konečné skóre 8:7 vypovídá o tom, jak těsné to bylo. Jeden jediný míč mohl změnit vše, ale nakonec to byli Baníkovci, kdo si vybojovali bronz. Slavoj si odváží čestné 4. místo a určitě zasloužený aplaus.

  • Utkání o 1. místo: SKP Planá vs. Baník Stříbro 2:4 (5:10)A teď přichází to, na co všichni čekali – finále turnaje, kde šlo o všechno. SKP Planá a Baník Stříbro – dvě ostřílené party, které se utkaly o titul šampionů. Zpočátku to vypadalo, že SKP Planá má lepší plán – přesné přihrávky, solidní útok a koncentrace na každý bod. Ale Baník Stříbro se nedal zastrašit. Předvedli výkon, který vypadal, jako by trénovali na nejvyšší horu v okolí. Po vyrovnaném začátku se Baníkovci nadechli a doslova vtrhli na hřiště s taktikou, která SKP totálně rozložila. Jejich obraná hra byla jako skála a útok nepřestával přinášet body. Finální skóre 10:5 je jasným důkazem, že Baník Stříbro si zlato plně zaslouží. Baníkovci odchází s titulem šampionů, zatímco SKP Planá si zaslouží uznání za bojovný duch a výborné druhé místo!

Byl to den plný emocí, tvrdých úderů a precizních bloků. Gratulace vítězům a všem týmům za jejich skvělý boj!