25 Čvn

Okresní přebor trojic

Okresní přebor trojic se letos neuskutečnil v Tachově, ale netradičně ho uspořádal SKP Planá na svých kurtech U rybníka. A podle zdařilého průběhu všichni konstatovali, že plánští organizátoři se úkolu zhostili úspěšně. Turnaje o přeborníka okresu se zúčastnilo sedm trojic, které hrály systémem každý s každým v jedné skupině. Po skončení zápasů ve skupině týmy umístěné do čtvrtého místa hrály play off o medaile. Ve skupině byl nejlepší SKP Tachov se svým leaderem Karlem Oktábcem, který neztratil ani jeden set a vyhrál s lehkostí celou skupinu. Dalšími postupujícími byly Chodová Planá, SKP Planá „B“ a trochu překvapivě jako poslední do boje o medaile postoupil jeden z favoritů SKP Planá „A“. Na celkovém pátém místě skončila Pískovna 1977 díky vítězství nad Baníkem Stříbro „B“, který skončil až na šestém místě. Poslední skončil třetí tým z Plané SKP „C“.

Pořadí skupiny:

  1. SKP Planá A (Kučera, Rožnaj, Vážný)
  2. SKP Planá B (Kliment L., Kliment L., Lazorka)
  3. SKP Tachov (Oktábec, Vozka, Tkadlec, Kalabis)
  4. Slavoj Chodová Planá (Rohlík, Rolko, Motl)
  5. Pískovna 1977 (Linda, Truc, Beneš, Klauber)
  6. Baník Stříbro B (Budek Z., Budek K., Holman)
  7. SKP Planá C (Biroščák, Zajíček, Salač)

 

Play off
SKP Tachov – SKP Planá A 0:2
Po excelentním výkonu se přestalo tachovským borcům dařit. Vázla souhra a zejména nahrávka a také Marek Rožnaj předvedl v poli svůj standardní výkon a pochytal Oktábcovo tvrdé smeče a tak se zrodilo trochu překvapivé vítězství domácího „áčka“.

Slavoj Chodová Planá – SKP Planá B 1:2
V druhém zápase se projevila zkušenost Ládi Klimenta, kterého plánští na poslední chvíli zařadili na soupisku. Spoluhráči ho podpořili kvalitním výkonem a tak porazili Slavoj a ve finále se mohli utkat dva domácí týmy.

O 3. místo:
SKP Tachov – Slavoj Chodová Planá 2:0
V zápase poražených „jen“ o třetí místo byl lepší Tachov. Projevila se Oktábcovo lepší a pestřejší hra na síti, kde předčil svého soupeře Petra Rohlíka.

O první místo:
SKP Planá A – SKP Planá B 2:0
Utkání o první místo přineslo dramatickou podívanou a nepostrádalo vyhrocené, ale férové, souboje. A tak i domácí rozhodčí to neměl úplně jednoduché, ale utkání zvládl na výbornou. Nakonec vyhrálo domácí „áčko“, které bylo sehranější a také ve hře trpělivější. Jeho hráči se sice celý den pomalu rozehrávali, ale nejlepší výkony předvedli v paly off a po zásluze získali titul přeborníka okresu v nohejbalu trojic.

1. místo – SKP Planá A (zleva Kučera, Rožnaj, Vážný)