27 Srp

Nohejbalové prázdniny končí

Nejen žákům a studentům končí prázdniny, ale také nohejbalistům, kterým pokračuje 13. kolem jejich soutěž. Někteří hráči letní měsíce využili k doléčení zranění a jiní zase nezaháleli a zúčastnili se mnoha turnajů v okrese nebo i v jiných krajích. Na Tachovsku byly odehrány čtyři turnaje zahrnuté do série turnajů Tachov OPEN 2012 o nejlepšího nohejbalistu okresu Tachov. Zatím je v čele bratrské duo Karel a Petr Oktábcové, mezi kterými se zřejmě rozhodne o vítězi letošního ročníku. Karel vyhrál tři ze čtyř turnajů a Petr se na každém turnaji umístil vždy na medailových pozicích. Pořadím na prvních místech může neočekávaně zamíchat další turnaj volených trojic, který se koná v Chodové Plané 15. září. Kompletní pořadí po čtyřech turnajích je zveřejněno na nohejbalovém webu Tachovska (http://nohejbaltc.blgz.cz). Na Tachovsku se konala řada dalších amatérských turnajů, z nichž některé se pyšní již mnohaletou tradicí (Benešovice, Únehle, Stráž, Damnov, Svojšín, ….). Některých se zúčastnili i nohejbalisté hrající okresní soutěž, většinou v různých sestavách. A většinou se umístili na stupních vítězů. Je třeba se zmínit o pěkném druhém místě juniorů z Lesné na turnaji v Damnově, nebo i třetí místo na silně obsazeném turnaji v Čižicích, kterého se zúčastnili Motl, Holman a Beneš. Na Nohejbalový pohár veteránů se vydali nestoři tachovského nohejbalu (Honza Košťál st. a Pavel Oktábec), které doplnili veteráni z Pískovny (Urban a Klauber). Turnaje se konají na osadách okol Prahy, kde byly položeny základy nohejbalu, například osada OLD WANDERERS  pořádala již 66. ročník nohejbalového turnaje. Naši veteráni se zúčastnili tří turnajů a na silně obsazených turnajích se umístili na 5., 2. a 4. místě a před posledním turnajem na Pankráci jsou na předních pozicích (viz http://www.npv.estranky.cz/).

Podzimní část Nohejbalového poháru Tachovska začíná 29. 8. 2012 zápasem mezi SKP Tachov – TJ Lesná Junior. Třinácté kolo pokračuje v pátek 31. srpna zbývajícími zápasy. V následujících šesti kolech se rozhodne o vítězi poháru. Největší naději na prvenství mají družstva ze Studánky a ze Stříbra.
Také krajské družstvo SKP Tachov zahajuje podzimní část krajské soutěže a to zápasem s družstvem z Kornatic v sobotu 1. 9. od 9.00 hodin. SKP Tachov má již vítězství v základní části jisté a již se připravuje na play off a doufejme, že i tam zvítězí a postoupí do kvalifikace o druhou ligu.

Také hráči z Plané nastupují v krajském přeboru, ale hrají za Loko Mariánské Lázně v Karlovarském kraji. A tam již se chystají na první zápas play off, který hrají s družstvem Kombinátu Vřesová v sobotu 08. 09. 2012.